Monday, October 29, 2012

Ψαρονέφρι με σάλτσα από κρασί Σάμου

Υλικά 

1 ψαρονέφρι
2 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
Μίγμα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
2 κ.σ. καφέ λάδι
1 ποτήρι κρασί γλυκό Σάμου
1 κ.γλυκού μουστάρδα
1 κ.σ πελτέ
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα



Μαγείρεμα

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Πλένετε τη πιπεριά, την κόβετε στα δυο ,απομακρύνετε τα σποράκια και την ψιλοκόβετε. 
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τρίβετε με το μείγμα το ψαρονέφρι και το αφήνετε να μαριναριστεί. 
Βάζετε σ ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και αφού ζεσταθεί βάζετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε ελαφρά. Μόλις τηγανιστούν τις απομακρύνετε με τρυπητή κουτάλα.

Σε ένα τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις ζεσταθεί τοποθετείτε το ψαρονέφρι. Το γυρνάτε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίζει να ροδίζει. 
Προσθέτετε τα κομματάκια πιπεριάς και το κρεμμύδι και μόλις ροδίσουν σβήνετε με 1 ποτήρι γλυκό κρασί.
 
Αλατοπιπερώνετε και μόλις καραμελώσει η σάλτσα προσθέτετε 1 κ.γλ μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες ανακατεύοντας να πάει η σάλτσα στις πατάτες. 


Για το σερβίρισμα κόβετε το ψαρονέφρι και τo σερβίρετε σε μια πιατέλα με τις πατάτες να το πλαισιώνουν 



 
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο "Μπουκιά & συχώριο" στη Σάμο από τον Ηλία Μαμαλάκη.


 

No comments:

Post a Comment