Υλικά
1 κοτόπουλo
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
8 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. λευκό κρασί Golden Samena
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
1 καρότο σε ροδέλες
Αλάτι-πιπέρι
500γρ. ζωμό κότας
2 δαφνόφυλλα
200 γρ. ξερά φασόλια
2 κρόκους
2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
Μαγείρεμα
Για τα φασόλια
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε μπόλικο νερό.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.
Για το κοτόπουλο
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τo κοτόπουλo για να τo σοτάρουμε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε σε ένα πιάτο το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, σοτάρουμε για δύο λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια τα προσθέτουμε μαζί με τα καρότα τις πιπεριές στο ταψί με τα φασόλια και ανακατεύουμε.
Τέλος τοποθετούμε τo
κοτόπουλo, προσθέτουμε το ζωμό, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και τα
ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C.
Βγάζουμε από το φούρνο και
σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα τους κρόκους με το ξύδι
και το γιαούρτι, με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζωμό που έχει στο
ταψί και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα με τα αυγά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασόλια γύρω από τo κοτόπουλo και σερβίρουμε.
Δημοσιεύθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2012στο blog του Σάμιου chef κ. Ανδρέα Λαγού
No comments:
Post a Comment