Γιουβαρλάκια σούπα με αβγολέμονο
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. ρύζι
2 κ.σ. μαϊντανός
2 αβγά
λίγο αλεύρι
μισή κούπα λάδι
χυμός 2 λεμονιών
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. ρύζι
2 κ.σ. μαϊντανός
2 αβγά
λίγο αλεύρι
μισή κούπα λάδι
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι & πιπέρι
Μαγείρεμα
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, λίγο λάδι (2-3 κ.σ.) και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να δέσουν τα διαφορετικά συστατικά.

Όταν αρχίσει το ρύζι να φαίνεται έτοιμο (βρασμένο και διογκωμένο), τότε το φαγητό μας έχει ψηθεί. Το βράζουμε όμως όσο ακόμα επιθυμούμε (όχι πολύ) μέχρι να μείνει η ποσότητα ζουμιού που θέλουμε.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους και το χυμό του λεμονιού,
προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια σιγά σιγά και
περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια (μέσα στην κατσαρόλα).
Ανακατεύουμε απαλά για να δέσει το μείγμα και σερβίρουμε.
Πηγές:
Φωτό:
No comments:
Post a Comment