Thursday, January 10, 2013

Κολοκυθόσουπα

Υλικά
 
4 φέτες κίτρινης κολοκύθας ( μέτριο μέγεθος σε κομμάτια )
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ( ψιλοκομμένα )
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
2 φλυτζάνια Ζωμό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι


Μαγείρεμα

Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφού αφήσουν τα αρώματα τους, αποσύρουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Τώρα ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε και τα φέρνουμε “βόλτες” μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βρασεί μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. 

Πριν να κλείσουμε την φωτιά, ρίχνουμε και το βούτυρο. Για να πάρει βελούδινη υφή η σούπα μπορούμε να τη χτυπήσουμε στο μπλέντερ. 

Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα, προαιρετικά προσθέτοντας από μια κουταλιά ξυνή κρέμα και ροκφόρ. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με καρύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.


Πηγή: το εκπληκτικό www.majeriko.gr

No comments:

Post a Comment